YÜBİTAM, “Adım Üniversiteler Birliği Rektörler, İdari Birimler ve Araştırma Merkezleri Toplantısı” na Katıldı.

25-27 Kasım 2021 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Yalova Üniversitesi’ni temsilen Sn. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Fikret Yüksel, Sn. Genel Sekreter Yardımcısı Muhlis Yavuz ve Sn. Daire Başkanları Şerafettin Köse, Rasim Çeltik, Cemal Şensoy, Eyüp Albayrak ve Göksel Civelek’in hazır bulunduğu toplantıya Araştırma Merkezlerini temsilen Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sn. Doç. Dr. Demet Aydınoğlu katıldı.

Farklı birimlerin ayrı paneller şeklinde bir araya geldiği oturumların Araştırma Merkezlerine ayrılan kısmında merkezlerin sorunları tüm boyutları ile ele alındı. Özellikle idari, finansal ve işleyiş anlamındaki tüm sorunların masaya yatırıldığı toplantıda söz konusu problemlerin çözümü noktasında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu ve bir dizi karar alındı.

Birliğe bağlı 18 üniversitenin Araştırma merkezlerinin yer alacağı sosyal iletişim ağlarının oluşturularak etkin bir iletişimin sağlanmasının gerek sorunların çözümü noktasında ve gerekse farklı çalışmaların ortaklaşa düzenlenip yürütülmesi anlamında çok faydalı olacağı ifade edildi Toplantı, Birliğe bağlı üniversitelerin araştırma merkezlerinin bilgi ve güç paylaşımı ile daha iyi noktalara gelebileceği düşüncesi ve temennisi ile sona erdi.