Alüminyum Endüstrisine Genel Bir Bakış Etkinliği Gerçekleştirildi

ALÜMİNYUM ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Yalova Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜBİTAM) ‘ın düzenlediği “Alüminyum Endüstrisine Genel Bir Bakış” isimli seminer Türkiye Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sn Erman CAR’ın katılımı ile 18 Aralık 2020 Cuma günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve YÜBİTAM Müdürü Doç. Dr. Demet AYDINOĞLU, etkinliğin moderatörlüğünü yapmak üzere sözü Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi ve YÜBİTAM Yönetim Kurulu Üyesi,  Dr.Öğretim Üyesi Ahmet TURAN’a bıraktı. Alüminyum endüstrisi ile ilgili temel bilgiler vererek sunumuna başlayan Sn. Erman CAR, sektörün ülkemizdeki ve dünyadaki konumundan bahsetti. Özellikle sınırlı enerji kaynakları ve çevre şartlarının korunması düşünceleri ile, bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da geri dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizen Sn. Erman CAR, genç katılımcılara bu alana yönelik çalışmalar yapmaları tavsiyesinde bulundu. Katılımcılardan gelen soruların cevaplandığı seminerin sonunda gerek Doç. Dr. Demet AYDINOĞLU, gerekse Dr. Öğretim Üyesi Ahmet TURAN sunumundan dolayı Sn. Erman CAR’a ve gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini sundu.