ERA PerMed (ERA-NET on Personalised Medicine) projesi Ufuk 2020 alt alanlarından “Sağlık, Demografik Değişim ve Refah” alanı kapsamında desteklenmekte olan ve kişiselleştirilmiş tıp alanında ulusal araştırma stratejilerinin eşgüdümünün sağlanmasını, mükemmeliyetin teşvik edilmesini ve bu konudaki rekabetçiliğin arttırılmasını amaçlayan bir ERA-Net Cofund projesidir.
Çağrının genel hedefleri aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:
-Kişiselleştirilmiş tıp alanında translasyonel araştırma projelerinin desteklenmesi,
-Klinik araştırmalar ile biyoinformatik bileşenlerin bir araya getirildiği ve konunun etik, yasal ve sosyal açıdan ele alındığı kişiselleştirilmiş tıbbın uygulanmasına yönelik interdisipliner çalışmaların teşvik edilmesi (özgün katkısının belirtilmesi durumunda pre-klinik ve sağlık ekonomisi araştırmaları da dahil edilebilir),
-Akademi (üniversite, araştırma enstitüleri), klinik/halk sağlığı kuruluşları (hastaneler ve diğer sağlık hizmetlerine yönelik kuruluşlar) ve özel sektör kurum/kuruluşlarının (KOBİ, vb.) bir araya geldiği işbirliklerinin desteklenmesi.
1. aşama önerilerin Ortak Çağrı Sekreteryasına sunulması için son tarih: 04.03.2021
2. aşama önerilerin Ortak Çağrı Sekreteryasına sunulması için son tarih: 17.06.2021
Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.
Çağrı hakkında detaylı bilgi, ulusal ve uluslararası başvuru koşulları için TÜBİTAK ve http://www.erapermed.eu/joint-calls/joint-transnational-call-2021/ internet adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
ERA PerMed 2021 çağrısı kapsamında Kişiselleştirilmiş Tıp ile ilgili aşağıda belirtilen 3 araştırma alanında Ar-Ge ve yenilik projeleri desteklenecektir:
- Araştırma Alanı 1: Temel Araştırmadan Kliniğe Translasyonel Araştırmalar
Modül 1A: Pre-klinik Araştırmalar
Modül 1B: Klinik Araştırmalar
- Araştırma Alanı 2: Veri ve BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)
Modül 2: Veri ve BİT Teknolojilerinin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı
- Araştırma Alanı 3: Sağlık Hizmetleri Uygulamaları
Modül 3A: Sağlık Ekonomisi Araştırmaları
Modül 3B: Etik, Yasal ve Sosyal Perspektif
ÖNEMLİ:
- Proje başvurusunun “Modül 1B: Klinik Araştırmalar”, “Modül 2: Veri ve BİT Teknolojilerinin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı” ve “Modül 3B: Etik, Yasal ve Sosyal Perspektif” modüllerini kapsaması zorunludur.
- Proje başvurularında Modül 1A (Pre-klinik Araştırmalar) ve Modül 3A (Sağlık Ekonomisi Araştırmaları) modüllerinin yer alması zorunlu değildir.
1. aşama önerilerin Ortak Çağrı Sekreteryasına sunulması için son tarih: 04.03.2021
2. aşama önerilerin Ortak Çağrı Sekreteryasına sunulması için son tarih: 17.06.2021
Türkiye’den ortakların yer alacağı projeler için hem çağrı sekreteryasına hem de TÜBİTAK’a başvuru yapılmalıdır.
İlgili Kişi:
Dr. Emine DEREBAY YILDIZ
Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu (SBAG)
e-posta: emine.derebay@tubitak.gov.tr
Tel: 0312 2981195