HAKKIMIZDA > Hakkımızda

Merkezimiz Yalova Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜBİTAM) adı ile Yalova Üniversitesinin 08.02.2011 tarih ve ve 38 sayılı toplantısında alınan kararla kurulmuş, yönetmeliğimizin 29.03.2011 tarih ve 27889 sayılı Resmi Gazetede yayınlanması ile faaliyetlerine başlamıştır. Faaliyete başladığı dönemde “Proje Koordinasyon Birimi”, “Endüstri İlişkiler Birimi” ve “Merkezi Araştırma Laboratuvar Birimi” olmak üzere 3 ana birimden oluşan merkezimiz, ilerleyen tarihlerde (…..) Merkezi Araştırma Biriminin ayrı bir araştırma merkezi kimliği kazanması ve Proje Koordinasyon Biriminin de faaliyetlerine “ BAP Koordinasyon Birimi” adı ile sürdürmesinin ardından, merkezimiz YÜBİTAM adı ile bu birimlerden ayrı, fakat koordineli çalışan bir merkez olarak faaliyetlerine devam etmektedir.